4 Mayıs 2015 Pazartesi

Teknolojide 4K Çılgınlığı

Günümüzde sık sık duyduğumuz bu 4K teknoloji ne anlama geliyor. 4K Televizyonlar, 4K Monitörler gündemden düşmez hale geldi. Peki bu 4K nedir ?



4K'nın ne olduğunu kısaca özetlemek gerekirse şöyle söyleyebiliriz.;
Eğer Full HD görüntüler sizi büyülüyorsa, 4K teknolojisi ile tanışmamışsınız demektir.

Yeni nesıl televizyon teknolojileri ile ilgileniyorsanız 4K sözcüğünü sık sık duymaya başladınız demektir. 4K hakkında bilmeniz gerekenler;

Televizyon teknolojileri hızla gelişiyor. HD Ready ve Full HD' den sonra yeni bir HDTV teknolojisi olan 4K yüksek çözünürlük teknolojisidir.

4K olarak bilinen terim aslında UHD olarak geçmektedir. Bu da ultra-high definition yani ultra çözünürlük anlamına gelir. Bu terim, full HD televizyonlara nazaran 4 kat yüksek çözünürlüğe sahip televizyonlar için kullanılmaktadır.

4K teknolojisinden faydalanmak için böyle bir teknolojiye sahip olmak tek başına yetersiz kalıyor. Bu özelliği karşılayacak içeriğinde bulunması gerekiyor. Aksi takdirde 3D teknolojisinin başlarında yaşandığı gibi, 3D teknolojisine erişilmesine rağmen içerik darlığından çok fazla yararlanılamaması, 4K teknolojisi için de günümüzde sıkça rastlanıyor olacak.

www.novabazar.com










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder