15 Nisan 2015 Çarşamba

Dermokozmetik Nedir ?

Son zamanlarda dermokozmetik kelimesini çokça duymaya başladık. Peki nedir bu dermokozmetik ? 

http://www.novabazar.com/Dermokozmetik-Urunleri-2786

Dermokozmetik ürünleri 1980'li yıllarda Amerika bölgesinde glikolik asit içeren ürünlerin ortaya çıkması ile yaygınlaşmıştır. Dermokozmetiğin kullanım amacı; ciltte ki sorunların tedavi sürecinde etkin olması ile ülkemizde de son 10 yıldır bir çok kişi tarafından kullanılmaya başlamıştır. Sivilce, akne, siyah lekeler, çatlamalar ve daha bir çok cilt problemini gidermesinden dolayı bir çok insanın dermokozmetiğe olan eğilimi artmıştır. Üstelik yalnızca bu cilt problemlerini tedavi etmek için değil aynı zamanda önlemek için de ülkemizde ve dünyada insanların günlük bakımlarının bir parçası haline gelmiştir. 

Dermatoloji uzmanları, cilt tedavisi esnasında genel olarak bu ürünleri tavsiye etmektedirler. Çünkü bu ürünler cildin doğal yapısını bozmadan gerçek görüntüsünü korumak için ideal ürünlerdir. Bu ürünler reçete ile satılmaz. Eczanelerde, mağazalarda ve sanal alışveriş mağazalarında kolaylıkla bulunabilir.

Dermokozmetik ürünü alırken özellikle orijinalliğine son derece önem gösterilmelidir. Başlıca Dermokozmetik ürünü markaları şu şekildedir;

Vichy, DDF, La Roche Posay, Avene, Bilss, Dr. Murad, Strivectin, Rausch, J.F. Lazartigue, Cumlaude Lab, Cellex-C, Bio-Oil, Bioderme, Burts Bees, Gio Minerals, Nuxe ve Jane Iredale ...

Peki neden dermokozmetik kullanmalıyız?
Bu ürünler glikolik asit içerdiğinden cildin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri cilde doğrudan sağlar. Sağlığı koruyan ürünlerdir. Bunun yanında nemlendirici özelliği bulunur. Vücuttaki ölü deriyi atar ve öz rengine kavuşması için etkin rol oynar. Cildi güneşten önemli derecede korur. Aynı zamanda tedavi sürecindeki bir cildin iyileşmesinde etkilidir.

Dermokozmetik ürünlerini incelemek için linki tıklayabilirsiniz.
http://www.novabazar.com/Dermokozmetik-Urunleri-2786



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder