29 Haziran 2011 Çarşamba

Saat Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Yazımıza başlamadan önce bu yılın modasından söz edelim öncelikle, her yıl olduğu gibi bu senede sadeliğin, şıklığın, renklerin, taşların ve seramik kordonların büyüsüne kapılacağız. Renk renk saatler her sene olduğu gibi popülerliğini  korusa da,  2011 Saat Modellerinde renk uyumluluğu dikkat çekiyor.
İster kadın, ister erkek olsun herkesin vazgeçilmez aksesuarı saatlerdir. Hem erkek, hem de kadınlar için binlerce değişik modelde saat bulmak mümkün. Peki saat alırken nelere dikkat etmeliyiz? 

NovaBazar olarak bu yazımızda bu soruyu sizler için cevapladık. İlk olarak nasıl bir saat istediğinize karar vermelisiniz. Aşağıda size yardımcı olması için hazırladığımız kategorilere tıklayarak; ihtiyacınız olan saate bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Örneğin: İstediğiniz saatte alarm gerekli mi? Herhangi bir metal grubuna alerjiniz var mı? Takvimi sıklıkla kullanıyor musunuz? Saat için ayıracağınız bütçe aralığı nedir? Bunun gibi birçok soruya cevabınız hazırsa, binlerce saat arasından seçim yapmanız çok daha kolay olacak. :)

Saat seçerken onlarca marka ve sayısız model arasından seçim yapmakta zorlanıyor musunuz?

Erkekler için: Saat alırken her zaman için kıyafete göre bakılmaksızın dikkat edilmesi gereken kurallar var. Böyle zamanlarda çelik bilezikli saatleri tercih etmek, hem spor, hem şık, hem de 24 saat takılabilecek dizaynları tercih etmek önemli. İş için daha klasik, daha İsviçre formlarında bir saat seçilebilir.

Kadınlar için: Kol saati alırken şunlara özen göstermeli; öncelikle alacağınız saatin hangi materyallerden oluştuğudur. Altınsa kaplama mı? Kaplamaysa kalınlığı, dış darbelere maruz kaldığında kaplamanın yüzeyinin deforme olup olmayacağı. Pırlantaysa rengi, karat büyüklüğü, deri kordon ise, hakiki deri mi? Egzotik deriyse gerçek olup olmadığı ya da baskı olup olmadığına bakılır. Taşlı saat istiyorsanız, günün her anını kaldırabilecek ağırlıkta ve ışıltıda taş olmasına dikkat etmelisiniz.

Saatinizin Özellikleri ve Kullanılan Malzemeler

Takvimli Saatler: Takvimli saatler, yıl, ay, hafta, gün ve tarihi gösterir.
Kronograf Saatler: Kronograf saatler zaman sürelerini ölçen ve kaydeden saatlerdir.
Takometreli Saatler: Zaman ve uzaklığa göre; hız, zaman ve mesafe ölçebilirler.
Ay Dönümünü Gösteren Saatler: Bu saatler ekranında ay dönümünü; ayın dolunay mı son dördün vb. zamanlarından hangisinde olduğunu gösterir.
Su Geçirmez Saatler: Her saatin arkasında yazan “water resistant/ water proof”(su geçirmez) ibaresinden o saatin su geçirip geçirmediğini anlayabiliriz. Saatin su geçirmezliği metre veya atmosfer(ATM) ölçüm birimleriyle ifade edilir. 30m’ye kadar su rezistansı olan bir saatin koruması bir noktada devre dışı kalabilir. 50m dayanıklılığı olan bir saati duş alırken rahatlıkla takabilirsiniz. 100 m rezistanslı bir saati ise denizde veya havuzda yüzerken takabilirsiniz. 200m rezistanslı saatler ise dalgıçlar için uygundur.
Dünya Saatlerini Gösteren Saatler: Word time saati olarak da bilinen bu saatler dünyanın her yerinde saatin kaç olduğunu gösterebilen saatlerdir. Saatiniz, herhangi bir şehir ismini saatinize girdiğiniz zaman oradaki gerçek saati size söyleyecektir
Değerli Kol Saatleri Arasında: Altın kaplama kol saati, saf gümüş kaplama kol saati, platin kol saati ve pırlantalı kol saatlerini örnek gösterebiliriz.
Alüminyum Kol Saatleri: Dayanıklı alüminyum kol saatleri, özellikle paslanmaya karşı dayanıklıdır.
Paslanmaz Çelik Kol Saatleri: Saat üreticileri paslanmaz çeliği dayanıklı bir metal olduğu için özellikle tercih etmektedir.
Karbon Fiber Kol Saatleri: Sert karbon fiber kol saatlerinin rengi genellikle koyudur(koyu gri veya siyah) Bu saatlerde kullanılan materyal saat minesinde ve kaplamalarında kullanılır.
Titanyum Saatler: Titanyum saatlerde daha fazla dayanıklılık gösteren titanyum malzeme kullanılır. Özellikle spor saatlerde kullanılan bu güçlü, beyaz metal, paslanma ve dayanıklılık oranlarında çelikten %30 daha iyidir.
Plastik / Kauçuk Kol Saatleri: Hafif, renkli ve sağlam kayışlı plastik / kauçuk kol saatlerini her yerde bulabilirsiniz. Eğer aradığınız kol saatini bulduysanız; ancak kayışından hoşlanmadıysanız kişisel zevkinize uygun yeni bir saat kayışıyla değiştirebilirsiniz.

Not:
1. Saat için ayıracağınız bütçe kısıtlıysa, deri kayışlı olan saatleri tercih edin. Çünkü metal veya paslanmaz çelik kelepçeli saatler her zaman daha pahalıdır. Derinin kalitesine göre farklılık göstereceği unutulmamalı.
2. Kadınlar için anlık bir hevesle, sürekli kullanamayacağınız abiye saatlere yönelmemekle birlikte, yoğun taş işlemeleri kullanılmayan saatlere yönelerek saatinizin kullanım ömrünü uzatabilirsiniz.
3. Saatinizin garanti belgesini, faturasını ve kalite belgelerini mutlaka saklayınız.
4. Kalitesi hakkında yeterli bilgi sahibi olmadan, kesinlikle kullanmayınız.
5. Metal alaşımlara alerjisi olanlar, seramik saatler kullanabilirler.


Saat Tipi:

Alarm:
VarYok

Çalışma Şekli:

Kadran:

Kasa Tipi:

Kordon:

Takvim:
VarYok

Başlıca Markalar:

Fiyat Aralıkları:



Sizin İçin Seçtiklerimiz:

    http://www.novabazar.com/SHE-3502BD-8AER-Casio-Kol-Saati_338089.htmlhttp://www.novabazar.com/MOMENTUS-FS118H-04RB-Kol-Saati_165960.htmlhttp://www.novabazar.com/MOMENTUS-FD236E-04BE-Kol-Saati_12294.htmlhttp://www.novabazar.com/LACOSTE-2000754-Kol-Saati_157841.html
    http://www.novabazar.com/SHE-5517D-7ADR-CASIO-KOL-SAATI_339778.htmlhttp://www.novabazar.com/EF-342D-1A5VDF-Casio-Kol-Saati_337924.htmlhttp://www.novabazar.com/PULSAR-PP6020X-Kol-Saati_158899.html www.novabazar.com










    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder