4 Kasım 2014 Salı

Parfümde EDP ve EDT'nin Farkı

Parfüm satın alınırken akılda oluşan ilk soru EDT mi EDP mi almalıyım? Bunların farkı ve anlamı nedir?
Parfüm alırken dikkat ettiğimiz kadar, aslında bu parfümleri kullanma şeklimize ve nerede kullanacağımıza da dikkat etmemiz gerekmektedir.




Öncelikle bu kısaltmaların ne anlama geldiğini inceleyelim;
EDP: Eau de parfum
EDT: Eau de toilette
EDP ve EDT arasındaki fark, parfümün içerisindeki aroma oranının gösterdiği değişikliktir. EDP'de daha yoğun aroma bulunur. Bu oran %10 ile 30 arasında farklılık gösterir. Son derece kalıcı parfümlerdir. Fiyatları diğer türdeki parfümlere göre daha yüksektir. Günlük kullanım için değil genellikle geceleri ve kalıcılığı uzun süre devam edecek anlarda tercih edilir.
EDT ise EDP'ye göre daha düşük aroma oranına sahiptir. Bu oran %5 ile 10 arasında değişmektedir. EDP'ye göre daha az kalıcıdır. Günlük kullanım için veya spor görünüme sahip olduğumuzda EDT parfümleri kullanmak uygun olacaktır. 10 -12 saate kadar kalıcılığını koruyacaktır.
Bu iki tür için bahsettiğimiz aromaların kaynakları şu şekilde incelenebilinir;
Ağaç Kabuğu, Çiçekler, Meyveler, Yaprak ve Dallar, Reçine, Bitki Kökleri, Tohumlar, Ağaç Gövdesi, Kehribar, Castoreum, Misk Kedisi, Petek.
Parfüm kullanırken dikkat edilmesi gereken bir diğer hususta, bu parfümlerin tene sıkılması gerektiğidir. Kıyafete sıkılan parfümün, tene sıkılan parfüme nazaran kalıcılığının azaldığı görülmüştür.
Vücutta, parfümlerin özellikle boyun ve el bileklerine sıkıldığında etkisinin arttığı ve aromanın yayıldığı gözlemlenmiştir. Dolayısıyla parfümleri bu şekilde kullandığımızda daha verimli sonuçlar alacağımız kanıtlanmıştır.

NovaBazar.com'un sizin için hazırlamış olduğu parfümler;


Bayan Parfümü                                               



Versace Bright Crystal  Edt 90 ml Bayan Parfümü                                                 Davidoff Cool Water Edt 100 ml Bayan Parfümü

         


Giorgio Armani Acqua Di Gio Essenza 125 ml Edp                                             Christian Dior Homme Intense  Edp 150 ml Erkek Parfümü          

               
  
Paco Rabbane 1 Million Edt                                   Calvin Klein Euphoria Intense Edt

Paco Rabbane 1 Million  Edt 100 ml Erkek Parfümü                                                               Calvin Klein Euphoria Intense Edt 100 ml Erkek Parfümü 


                                                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder