24 Haziran 2011 Cuma

Çocuklarınızla Tatili Daha Güvenli ve Eğlenceli Hale Getirmek İster Misiniz?

Yaz geldi ve yazlıkçılar da okulların kapanması ile birlikte, yazlıklarına gitmeye başladı bile. Yazlığı olmayan ise hafta sonları tatil planlarına başladı. Her iki tatil alternatifinde de havuz sefası olmazsa olmaz değil mi? Özellikle çocukların çok sevdiği havuz ve deniz keyfi, gerekli önlemler alındığında tatil sizin içinde keyifli bir hal alacak.

Deniz ve Çocuğunuz: Sıcak günlerde çocuğunuzun da denize girerek serinlemesine engel olmamalısınız. Girilmesinin sakıncalı olduğu bildirilen kıyılar dışındakiler çocuğunuz için uygundur. Çocuğunuzu hiçbir zaman tek başına, kol ve bel simitleri takılı olmadan denize sokmayın, suda kendisini güvende hissetmesine yardım edin. Çocuğunuz muhakkak bir havuzu kullanacaksa onun temizliğinden ve güvenliğinden emin olmalısınız. Çocuğunuzun hiçbir zaman denizde olduğu gibi havuzda da tek başına, kol ve bel simitleri olmaksızın girmesine izin vermemelisiniz. Deniz veya havuz arasında tercih yapmanız gerekirse kararınız denizden yana olsun.

Çocuklar suyla oynamaktan çok hoşlanırlar. Dolayısıyla mutlaka bu konuda da önlem alınmalıdır. Çocuğunuzu havuzlu mekânlardaki tehlikelerden korumak için 3 yaşından itibaren çocuğunuza yüzmeyi öğretmelisiniz. Ancak yüzme dersi almış olsa dahi kontrolsüz düşmeleri durumunda çocuklar 6 yaşından sonra kendilerini kurtarabilecek yetiye sahip olabilmektedir.

Ve son olarak  çocukları yalnız başına denetimsiz olarak havuz ve deniz kıyılarında bırakmamalı, havuz keyfinden sonra havuzdaki oyuncakları çocuk almak isteyebileceğinden içinde oyuncak bırakmamaya özen göstermeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder