19 Aralık 2014 Cuma

Masa Başı Çalışanların Dikkat Etmesi Gerekenler

Günümüzde masa başı çalışanların en yakındıkları konu bel, boyun ve sırt ağrılarıdır. Günümüzün büyük bir bölümünü gerçirdiğimiz ofis veya iş yerlerinde konforu biraz göz ardı ediyor olabiliz, fakat bu umursamazlık seneler sonra daha büyük hastalıklara yol açma riski taşımaktadır. Bunun için çalışma ortamımızı en kısa sürede ergonomik hale getirmeliyiz. Peki bunun için ne yapmalıyız ???

Genel ve eski adıyla büro sandalyesi yeni adı ile yönetici koltuğu seçimimizi dikkatle yaptığımız takdirde kısa sürede ağrılarımızın azaldığını gözlemleyebiliriz.

 DOĞRU YÖNETİCİ KOLTUĞU NASIL SEÇİLİR ??

Çalışma ortamımıza yönetici koltuğu seçimi yaparken çoğunlukla yapılan hata ergonomisinden önce fiyatına göre karar verilmedir. Oysa seçeceğimiz koltuğun konfor noktalarına sahip olması gerekmektedir. Peki bu konfor noktaları nedir??

1- Yönetici koltuğunuzun kumaşı gün boyu çalışmaya uygun olmalı, terleme yapmamalıdır. Terletmeyen file sırtlar, suni deri ve deri yönetici koltuğu için ideal seçeneklerdir.
2- Bel bölgesi desteği; önetici koltuğu seçiminde en önemli detaylardan bir diğeri de bel bölgesini destekleyen tasarımlardır. Bel bölgesi desteği aynı zamanda sırtınızın dik ve uygun çalışma pozisyonunda kalması için de önemlidir.
3 - Baş-boyun desteği; yönetici koltuğunuzun sırt bölümünün uzun olması ve bir de baş desteği ile tamamlanmış olması önemlidir. Gün boyu en büyük yükü çeken sırt ve boyunu zaman zaman rahatlatmak için boş-boyun destekli yönetici koltukları idealdir.
4- Seçilecek yönetici koltuklarının tekerlekli olması, yüksekliği ayarlanabilir mandala sahip olması önemlidir. Tekerlekli yönetici koltukları çalışanın, çalışma alanı içindeki farklı noktalara rahatlıkla ulaşımını sağlarken ayarlanabilir yükseklik fonksiyonu çalışanın koltuğunu bacak boyuna göre ayarlamasını sağlar.
5- Son olarak yönetici koltuklarının mutlaka kollu seçilmesi gerekir. Koltuğun kolları çalışan kişinin doğru kol ergonomisinde çalışmasını ve omuz ve sırtını rahat bırakmasını sağlar. Desteklenmeyen kolların yükünü omuz ve sırt taşıyacağından sırt ve boyun ağrıları da kaçınılmaz olacaktır.

Sizin için bu özelliklere uygun yönetici koltuğu seçimlerimiz aşağıda görselleri ile belirttiğimiz gibidir. Sağlıklı Çalışmalar :)



Şah File Çalışma Koltuğu Siyah











Şah File Çalışma Koltuğu Siyah

 http://www.novabazar.com/Sah-File-Calisma-Koltugu-Siyah_359955.html














Yönetici Koltuğu Siyah 

http://www.novabazar.com/Yonetici-Koltugu-Siyah_359649.html

 

Ersit Müdür Koltuğu Suni Deri Kırmızı

http://www.novabazar.com/Ersit-Mudur-Koltugu-Suni-Deri-Kirmizi_359947.html