7 Eylül 2011 Çarşamba

Kadın Parfümleri


Paco Rabbane Lady Million Edp 50 ml Bayan ParfümüBvlgari Omnia Crystalline Edt 40 ml Bayan Parfümü


Moschino Glamour Edp 100 ml Bayan ParfümüPrada Amber Edp 50 ml Bayan Parfüm


Gucci Guilty Intense Edp 50 ml Bayan ParfümüGiorgio Armani Idole d\'Armani Edt 75 ml Bayan Parfümü

Diesel Loverdose Edp 75 ml Bayan ParfümüGiorgio Armani Si Edp 100 ml Bayan Parfümü  

ADİDAS BAYAN PARFÜMÜ  - AZZARO BAYAN PARFÜMÜ  - ANTONIO BANDERAS BAYAN PARFÜMÜ - BELLISSIMA BAYAN PARFÜMÜ - BEYONCE BAYAN PARFÜMÜ - BOSS BAYAN PARFÜMÜ - BRITNEY SPEARS BAYAN PARFÜMÜ - BURBERRY BAYAN PARFÜMÜ - BVLGARI BAYAN PARFÜMÜ - CACHAREL BAYAN PARFÜMÜ - CALDION BAYAN PARFÜMÜ - CALVIN KLEIN BAYAN PARFÜMÜ - CARMİNA BAYAN PARFÜMÜ - CARMINELLA BAYAN PARFÜMÜ - CAROLINA HERRERA BAYAN PARFÜMÜ - CARTIER BAYAN PARFÜMÜ - CERRUTI BAYAN PARFÜMÜ CECILE BAYAN PARFÜMÜ - CERRUTI BAYAN PARFÜMÜ - CHANEL BAYAN PARFÜMÜ - CHLOE BAYAN PARFÜMÜ - CHOPARD BAYAN PARFÜMÜ - CHRISTIIAN DIOR BAYAN PARFÜMÜ - CHRISTINA AGUILERA BAYAN PARFÜMÜ - CLINIQUE BAYAN PARFÜMÜ - DAVID BECKHAM BAYAN PARFÜMÜ - DAVIDOFF BAYAN PARFÜMÜ - DIESEL BAYAN PARFÜMÜ - DIOR BAYAN PARFÜMÜ - DKNY BAYAN PARFÜMÜ - DOLCE GABBANA BAYAN PARFÜMÜ  - ELIE SAAB BAYAN PARFÜMÜ - ELIZABETH ARDEN BAYAN PARFÜMÜ - EMPORIO ARMANI BAYAN PARFÜMÜ - EQUAL BAYAN PARFÜMÜ - ESCADA BAYAN PARFÜMÜ - ESTEE LAUDER BAYAN PARFÜMÜ - FENDI BAYAN PARFÜMÜ - FLORMAR BAYAN PARFÜMÜ - GAP BAYAN PARFÜMÜ - GIANFRANCO FERRE BAYAN PARFÜMÜ - GIORGIO ARMANI BAYAN PARFÜMÜ - GIVENCHY BAYAN PARFÜMÜ - GUCCI BAYAN PARFÜMÜ - GUESS BAYAN PARFÜMÜ - HUGO BOSS BAYAN PARFÜMÜ - ISSEY MIYAKE BAYAN PARFÜMÜ - JAGLER BAYAN PARFÜMÜ - JEAN PAUL GAULTIER BAYAN PARFÜMÜ - JILL SANDER BAYAN PARFÜMÜ - JOOP BAYAN PARFÜMÜ - J'S EXTE BAYAN PARFÜMÜ - KENZO BAYAN PARFÜMÜ - LACOSTE BAYAN PARFÜM  - LANCOME BAYAN PARFÜMÜ - LOLITA LEMPICKA BAYAN PARFÜMÜ - NINA RICCI BAYAN PARFÜMÜ  - PACO RABANNE BAYAN PARFÜMÜ - PRADA BAYAN PARFÜMÜ - PRIVACY BAYAN PARFÜMÜ - RALPH LAUREN BAYAN PARFÜMÜ  - ROBERTO CAVALLI BAYAN PARFÜMÜ - SALVADOR DALI BAYAN PARFÜMÜ - - SHISEIDO BAYAN PARFÜMÜ  - TATTOO BAYAN PARFÜMÜ  - VERSACE BAYAN PARFÜMÜ - VIVA CAPIO BAYAN PARFÜMÜ - YVES SAINT LAURENT BAYAN PARFÜMÜ



Erkek Parfümleri


1 Million Erkek Edt 200ml Erkek ParfümüChristian Dior Homme Intense  Edp 100 ml Erkek Parfümü
















Paco Rabbane Invictus Erkek Edt 100 ml Parfüm
Diesel Only The Brave Tattoo Edt 200 ml Erkek Parfüm




ADİDAS BAY PARFÜMLERİ, AZZARO BAY PARFÜMLERİ, BRUT BAY PARFÜMLERİ, BURBERRY BAY PARFÜMLERİ, BVLGARI BAY PARFÜMLERİ, CACHAREL BAY PARFÜMLERİ, CALDION BAY PARFÜMLERİ, CALVIN KLEIN BAY PARFÜMLERİ, CAROLINA HERRERA BAY PARFÜMLERİ, CERRUTI BAY PARFÜMLERİ, CHOPARD BAY PARFÜMLERİ, CLINIQUE BAY PARFÜMLERİ, DAVIDOFF BAY PARFÜMLERİ, DIESEL BAY PARFÜMLERİ, DIOR BAY PARFÜMLERİ, DOLCE GABBANA BAY PARFÜMLERİ, DUNLOP BAY PARFÜMLERİ, EMPORIO ARMANI BAY PARFÜMLERİ, EQUAL BAY PARFÜMLERİ, ESCADA BAY PARFÜMLERİ, FIRST CLASS BAY PARFÜMLERİ, GIANFRANCO FERRE BAY PARFÜMLERİ, GIORGIO ARMANI BAY PARFÜMLERİ, GIVENCHY BAY PARFÜMLERİ, GUCCI BAY PARFÜMLERİ, HERMES BAY PARFÜMLERİ, HUGO BOSS BAY PARFÜMLERİ, JAGLER BAY PARFÜMLERİ, JEAN PAUL GAULTIER BAY PARFÜMLERİ, JILL SANDER BAY PARFÜMLERİ, JOOP BAY PARFÜMLERİ, J'S EXTE BAY PARFÜMLERİ, KENZO BAY PARFÜMLERİ, LACOSTE BAY PARFÜMLERİ, LANCOME BAY PARFÜMLERİ, LOLITA LEMPICKA BAY PARFÜMLERİ, PACO RABANNE BAY PARFÜMLERİ, PINO BAY PARFÜMLERİ, PRADA BAY PARFÜMLERİ, PRIVACY BAY PARFÜMLERİ, RALPH LAUREN BAY PARFÜMLERİ, ROBERTO CAVALLI BAY PARFÜMLERİ, SALVADOR DALI BAY PARFÜMLERİ, SHISEIDO BAY PARFÜMLERİ, SLAZENGER BAY PARFÜMLERİ, SNOB BAY PARFÜMLERİ, STR8 BAY PARFÜMLERİ, TED LAPIDUS BAY PARFÜMLERİ, VERSACE BAY PARFÜMLERİ, YVES SAINT LAURENT BAY PARFÜMLERİ



Parfüm Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?








-Parfüm Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
-Parfüm “Eau De Perfume” ve “Eau Du Toilette” Arasında Ne Fark Vardır?
-EDP (Eau De Perfume) Nedir? 
-EDT (Eau Du Toilette) Nedir?
-Parfümlerde Nota - Notalar Nedir?
-Parfüme Alerjinizi Var Mı? Nasıl Anlarsınız?
-İşte Parfüm Alırken ve Kullanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler
-Başlıca Kokular ve Özellikleri:
-Sahte Parfüm Nasıl Anlaşılır?
-Hangi Ünlü Hangi Parfümü Kullanıyor?
-Bay - Bayan Parfüm Önerileri

Parfümler, içermiş oldukları konsantre parfüm ve esansın oranlarına göre çeşitlendirilirler. Bu oran Eau De Perfume’de &7-15, Parfüm de ise %15-40’tır. Parfüm konsantresi arttıkça kokunun yoğunluğu ve kalıcılığı da artmaktadır. Farklı: Parfüm üreticilerinin aynı parfüm kategorisinde yer alan ürünleri farklı konsantreye sahip olabilirler. Ancak bir marka içinde Eau De Toilet’nin konsantresi her zaman Eau De Perfume’nin konsantresinden düşük olacaktır. 

Nota - Notalar Nedir?
Notalar kokunun açılma kademelerine denir. Klasik parfümlerde 3 nota vardır. Üst, orta ve baz. Üst notalar, parfüm uygulandığı an duyulan koku olup etkisi ancak birkaç dakika sürer. Orta noktalar, keskin üst noktalar yok olduğunda ortaya çıkar ve etkisi birkaç saat sürer. Baz notalar, kokuya zenginlik ve derinlik katmakta ve genellikle parfüm uygulandıktan en az yarım saat sonra, orta nota kaybolmaya yakınken duyulmaya başlar. Baz notların etkisi gün boyu sürer.

Parfüme Alerjinizi Var Mı? Nasıl Anlarsınız?
Belirli bir parfüme alerjiniz olup olmadığını denemek için bir damlasını bileğinize sürün. Bir saat içinde şiddetli 
kaşıntı, kızarma ya da başka bir belirti olmazsa alerjiniz yok demektir.
İşte Parfüm Alırken ve Kullanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler...

-Bir parfüm satın almanın en doğru zamanı sabah saatleridir. O süreçte henüz koku alma duygusu uyanıktır ve gündelik kokular henüz havaya karışmamıştır.

-Parfümün tene sürüldükten sonra, vücut ısısıyla beraber gerçek kokusuna ulaşması ve tende nasıl duracağının daha iyi anlaşılması için, bileğinize bir miktar sıktıktan sonra en az 3-4 dakika kendi kendine kurumasını ve tene iyice yerleşmesini bekleyin.
-Esmer tenli kişilerin kullanacağı parfüm baharatlı parfümler olmalıdır.

-Sarışınların kullanacağı parfüm sabun kokulu parfümler olmalıdır

-Kumralların kullanacağı parfüm daha freş ve meyveli kokuları içeren parfümler olmalıdır.

-Yağlı ciltlerde parfümler daha kalıcıdır. Bu durumda cildiniz kuruysa daha fazla parfüm sürmeniz gerekir.

-Parfümü, 15 cm. uzaklıktan püskürtmeli ve elle yaymadan, kendi kendine kurumasına izin vermelisiniz.

-Parfüm kullanırken dikkat etmeniz gereken ilk şey, kullanacağınız miktar. Bu her zaman itici bir imaj yaratır. -Parfümünüzü yeterli miktarda, yalnızca çok yakınınızda bulunanların duyacağı kadar kullanmanız yeterli.

-Parfümünüzün kalıcı olması için vücudunuzun sıcak, kuytu bölgelerine sürmeniz gerekir. 

-Parfümünüzün daha kalıcı olmasını istiyorsanız duş veya banyo sonrasında sürün cildin tüm kokulardan arınmış yani temiz olur bu sayede gözenekler açılır. Cildin kokuyu daha iyi emip tutmasını sağlar.

-Sıcak günlerde daha hafif parfümler kullanın. Parfümün kokusu sıcak ve nemde daha kuvvetlenir. Sonbahar ve kış aylarında daha baskın ve egzotik kokular sürün.

-Yüksek sıcaklık, nem ve doğrudan güneş ışığı parfümün bileşenlerinin kimyasal özelliklerinin dolayısıyla da parfümün kokusunun değişmesine neden olabilir. Bu yüzden parfümlerinizi serin ve kapalı bir yerde örneğin çekmecede saklayın. 

-Parfüm ürünleri kuru, serin ve güneşten uzak bir yerde saklanmalıdır. Direkt güneş ışınları parfümün uçmasına ve özelliklerini kaybetmesine neden olmaktadır. Genel olarak en uygun ortam bilhassa yaz aylarında, buzdolabıdır (EDP’ler hariç).

- Özellikle spreyli şişeler kullanınız, hava ile teması az olduğunda parfümün ömrü daha uzun olacaktır.

- Parfümünüzü kullanım sonrası mutlaka kapağını sıkıca kapatınız.

-Coco Chanel ise; parfümü öpülmek istediğiniz yere uygulamayı öneriyor. :)

Başlıca Kokular ve Özellikleri:
Exciting Dominik greyfurtu, yeşil yapraklar, şeftali, vadi zambağı, frezya, yasemin, musk ve sedirağacı kokularının birleşimi olan bir parfüm.

Opium Vanilya, amber, siyam aselbenti, reçine, tefarikotu, mandalina, bergamot, gül ve yasemin kokularından oluşuyor
Baby Doll Greyfurt, frenk üzümü, yaban gülü, zencefil, kakule, tarçın, nar, sedi ağacı, şeftali kokularını içeriyor.

Mango, mandalina, prezya, orris, beyaz sedir ve sandal ağacı kokularından oluşuyor.

Mandalina, su nilüferi, beyaz siklamen, yeşil armut, mimoza, nilüfer, misk, vanilya tohumu, sandal ağacı ve kaşmir ağacı kokularından oluşuyor.

"Absolute Bvl" sadece kış sezonu için tasarlanmış özel, konsantre bir koku. Bu parfüm zencefil, mor salkım ve misk, sandal ağacı, vanilya ve akasyanın sıcak harmonisine sahip.

"Glamourous" dünyanın en özel çiçeklerinin karakterini taşıyor. Parfümde Şebnem çiçeği, Kona Plumeria, Casablanca Lilyumu, Egzotik sandal ağacı, kaşmir ve Misk çiçeği içeriyor.

Sahte Parfüm Nasıl Anlaşılır?
Gerçek orijinal parfüm ilk sıkıldıktan bir süre sonra kokusu yerine oturur. Ağır bir koku ya da keskin bir koku gelir. Sahte parfümler ise, ilk kokladığınızla son kokladığınız koku arasında fark yoktur. Fakat parfüm satan yada imal eden kişiler sahte olup olmadığını anlar. Parfümü sahte yada zararlı hale getiren en önemli unsur parfüm içerisindeki alkolün kalitesidir. Alkol etil yada metil alkol diye ikiye ayrılır, sahte parfümlerde ucuz malzeme kullanıldığından en fazla bir saat içinde koku ağırlaşmaya yada yok olmaya başlar. Fakat orijinal parfüm, uzun saatler geçse bile kokunun uçmadığı dikkat çeker. Kişinin parfümün sahte yada gerçek olup olmadığını en kolay anlayabileceği yol bileğinize sıktıktan yarım saat sonra bir hafifleme oluyorsa yada itici bir koku hissediliyorsa parfüm sahtedir.

Hangi Ünlü Hangi Parfümü Kullanıyor?
Madonna: Fleurissimo
Celine Dion: Chanel #5
Hugh Grant: Gendarme
Liz Taylor: Patou'nun Joy
Mae West: Petou'nun Joy
Mel Gibson: Michael Jordan
Meryl Streep: Annick Goutal
Avril Lavigne: Perfumeria Gal
Marlene Dietrich: L'heure bleue
Katherine Witt: Gucci'nin Envy
Lindsay Lohan: Coquette Tropique
Cindy Crawford: Dolce & Gabanna
Winona Ryder: Tocca Eau de Touch
Brigitte Bardot: Balmain'den Vent Vert
Demi Moore: Wanted – H. Rubinstein
Bruce Willis: Christian LaCroix, AMen
Hilary Duff: Child, Velvet Rope, Opium
Cameron Diaz: Guerlamain'in Samsara'sı
Bill Clinton: Obsession, Gendarme, Bijan
Alanis Morissette: A La Nuit, Douce Amere
Ashley Judd: Beyond Paradise, Acqua Di Parma
Shakira: Bvlgari Petits et Mamans, Delicious, Truth
Justin Timberlake: Jean Paul Gaultier Fleur Du Male, Givenchy Play
Paris Hilton: Kendi markalarını tercih ediyor; Paris, Just Me, Kai, Can Can, Child
Naomi Campbell: Guerlain Vetiver, Green Irish Tweed, Diorissimo, Frederic Malle, Paradise Passion

Sizler İçin Önerdiğimiz Bay - Bayan Parfümleri
-Bayan Parfümleri >          Tıklayınız.







-Bay Parfümleri    > Tıklayınız.